ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1.Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія:
Ідентифікаційний код замовника : 02144482
Класифікація за ДК 021:2015: 55510000-8 - Послуги їдалень (Послуги з харчування дітей у закладах дошкільної освіти)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-11-12-002836-c
Механізм організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти відділу освіти Червоноградської міської ради Львівської області повинен здійснюватися Учасником-переможцем відповідно до спiльних наказів МОН та МОЗ України вiд 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Iнструкцiї з органiзацiї харчування у дошкiльних навчальних закладах» (зi змiнами), вiд 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку органiзацiї харчування дiтей у навчальних та оздоровчих закладах», вiд 24.3.2016 № 234 «Про затвердження Санiтарного регламенту для дошкiльних навчальних закладів», Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та відповідно до рішення виконавчого комітету Червоноградської міської ради Львівської області від 19.10.2021 року № 148.
Раціональне харчування у закладах дошкільної освіти передбачає обов'язкове складання меню. Примірне чотирьох тижневе сезонне меню на кожен сезон року окремо погоджується з територіальним органом Держпродспоживслужби і затверджується керівником закладу дошкільної освіти. У разі внесення змін примірне меню повторно погоджується з територіальним органом Держпродспоживслужби.
Учасник повинен передбачити надання Замовнику послуг, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- наказ Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», в тому числі п.14 – відповідальність за безпеку здоров’я і якість продуктів харчування несе підприємство, що забезпечує харчування;
- Санітарному регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженому Наказом МОЗУ від 25.09.2020р. №2205, Зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016р. за № 563/28693;
- наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», в тому числі щодо заборони м'яса та яєць водоплаваючої птиці, субпродуктів, що містять синтетичні барвники;
- наказ Міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2013 № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил»;
- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами);
- постанова Головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 №8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»;
- наказ МОН та МОЗ України вiд 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Iнструкцiї з органiзацiї харчування у дошкiльних навчальних закладах» (зi змiнами)
5.Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення визначено Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» за КПКВК – 0611010, відповідно до бюджетного запиту на 2022 рік.
6.Очікувана вартість предмета закупівлі : 28`262`325,00 грн. без ПДВ.
7.Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі попередніх ринкових консультацій з метою аналізу ринку, відповідно до п. 4 ст . 4 Закону України «Про публічні закупівлі», шляхом моніторингу ринкових цін на аналогічні послуги.
8.Процедура закупівлі:
Застосовується процедура - відкриті торги з публікацією англійською мовою