28 березня 2024 року відбувся семінар вчителів біології на тему «Формування здоров’язберігаючої компетентності на уроках біології», який провела вчитель Гімназії №4 Леся Йосипівна Мельник.




"ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ - ЦЕ ІНВЕСТИЦІЯ У ВАШЕ НАЙЦІННІШЕ МАЙНО: ВАШЕ ЗДОРОВ'Я."
28 березня 2024 року відбувся семінар вчителів біології на тему «Формування здоров’язберігаючої компетентності на уроках біології», який провела вчитель Гімназії №4 Леся Йосипівна Мельник.
З вітальним словом до учасників семінару звернулася заступник директора Тетяна Миколаївна Бірук та розповіла про особливості роботи закладу освіти.
Цікавим та пізнавальним був виступ Анни Володимирівни Созонік, лікаря – гастроентеролога та дієтолога, на тему «Здорова тарілка. Як правильно харчуватись. Вибір продуктів».
В ході такої зустрічі учасники семінару обговорили наступні питання:
1. Основні принципи здорового харчування: які продукти є корисними, які потрібно обмежувати та як збалансувати раціон для забезпечення необхідного споживання поживних речовин.
2. Вплив харчових звичок на навчання та поведінку: як харчування впливає на концентрацію, енергію та загальний стан людини, а також як певні продукти можуть впливати на її поведінку.
3. Профілактика харчових захворювань: поради з профілактики таких захворювань, як ожиріння, цукровий діабет, захворювання шлунково-кишкового тракту та інші, через зміну харчових звичок.
4. Як знизити стрес харчування: як вітаміни та мінерали впливають на кортизол.
5. Про систему маркування Nutri – score : система оцінки харчових продуктів.
Вчителі пройшли тестування «Чи правильно я харчуюсь?» та обговорили отримані результати.
«Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо!»